Image

A magyarországi műszaki értelmiség tagjaiként úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk környezetünkért, embertársainkért. Fontosnak tartjuk figyelembe venni a társadalmi értékeket, s aktívan teszünk is érte.

 

- Önkéntes nap a BME-n:

Ezen a napon oktatási szünet van egyetemünkön, s lehetőségünk van szervezett formában segíteni az erre rászoruló, közfeladatot ellátó, társadalom érekeit szolgáló intézményeknek. Legutóbb egy óvoda kültéri megújulásában segédkeztünk.

Image

- Több lett, maradhat?:

A HÖOK által hirdetett programon a tagság egyéni adományain kívül a Szakkollégium mint szervezet is adományozott élelmiszert. Véleményünk szerint ez egy remek kezdeményezés, és a HÖOK-nak köszönhetően jól szervezetten a rászorulókon tudunk segíteni.

Image

Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen szakmailag hozzánk közelálló területen is megvalósul a társadalmi felelősségvállalás. Minden év őszén megrendezzük a Téli átvizsgálás nevű közlekedésbiztonsági programunkat, melyet az egyetemen dolgozó összes ember igénybevehet. 

Image
A közlekedésbiztonság egy mindannyiunk számára fontos terület, közös érdekünk a megfelelően karbantartott járművek használata. Eddig három alkalommal tartottuk meg az akciót, s összesen 23 gépjárművön találtunk kisebb nagyobb hiányosságokat. A vizsgálatokról készült jegyzőkönyveket a tulajdonosok átvették, majd minden esetben szervízhez fordultak, s kijavíttatták az általunk feltárt hibákat. A közlekedésbiztonsághoz tehát aktívan hozzájárultunk, s az elkövetkező években is folytatni fogjuk ilyen irányú tevékenységünket.
Image

Fiók

Bejelentkezés, Regisztráció

©2020 Közlekedésmérnöki Szakkollégium. Minden jog fenntartva. Powered by Helix3. Design by z.