Image
Idén is megrendezésre kerül a nagy sikerű Szakmai Nap! Április 10-én, szerdán, az ST Épület előtti, illetve az ST és J épületek közötti területen rengeteg érdekes kiállítóval várunk minden kedves érdeklődőt az egyetemről, és azon kívülről is!

Ebben az évben is számos az ipari technológiák élvonalába tartozó előadást hallgathattok meg, egy-két érdekességgel fűszerezve.

Az előadók:
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Előadás címe: A tiszta mobilitás felé vezető út, a közútkezelő szerepe és lehetőségei

összefoglaló:

Egyre gyorsul a magyarországi autóvásárlási kedv, és szerencsére a töltőhálózat telepítés üteme is. A Magyar Közút nonprofit kft. igyekszik a lehető legnagyobb mértékben támogatni a folyamatot, így különböző szintű együttműködések keretében segíti a társaság a töltőtelepítéseket. Az előadásban betekintést nyerhettek abba, hogy a szervezetnek milyen szerepe van ebben a folyamatban, illetve az országos közúthálózaton hogyan zajlanak, és a jövőben hogyan fognak zajlani a töltőtelepítések. Emellett a Magyar közút zrt dekarbonizációs célkitűzéseit, és ezirányú fejlesztéseit is megismerhetitek.

 

KUKA Robotics

Előadás címe:  KUKA mobilis robotok és az ipar 4.0

összefoglaló:

A KUKA szakemberének előadásában bemutatásra kerülnek a legújabb moduláris KUKA robotok, amelyek forradalmasítják a logisztikai folyamatokat a jármű, és felvezető iparban, valamint az áruraktározásban.

 

EVOPRO

Előadás címe: Az elektromos hajtású haszongépjárművek alkalmazhatósága napjainkban

Összefoglaló:

Az alternatív meghajtású haszonjárművek iránti érdeklődés egyre nagyobb, ugyanakkor a mai akkumulátortechnika korlátai jelentősen befolyásolja a széleskörű elterjedést. Az előadás során ismertetésre kerülnek a főbb komponensek funkciói és kapcsolódásaik a jármű egészén belül.

Jungheinrich:

Előadás címe: Alternatív energiatárolás az anyagmozgatásban

Összefoglaló:

Az anyagmozgatás 21. századi kihívásaival ismerkedhettek meg, valamint a Jungheinrich megoldásaival ezen a területen. Ebbe beletartoznak az ipar 4.0 lehetőségei, valamint a Li-ion akkumulátoros targoncák előnyei is.

 

IVU

Előadás címe: MÁV-BKK közös fejlesztések, az IVU termékcsalád felhasználási lehetőségei magyarországon

Összefoglaló:

Az IVU Traffic Technologies AG. és a Soring Kft. rövid bemutatása, az IVU közlekedési és termékportfóliójának áttekintése. A BKK Futár forgalomirányító és utastájékoztató, illetve a MÁV Start IVU rail tervező és vezénylőrendzserének ismertetése a hazai specifikumok figyelembe vételével. Betekintést nyerhettek még a jövőbe mutató fejlesztésekbe, a termékcsalád E-mobility, valamint autonóm járműves lehetőségeibe.

 

Zalazone

Előadás címe: Kutatás-fejlesztési tevékenység és a hozzá kapcsolódó hallgatói lehetőségek a ZalaZONE járműipari tesztpályán

Összefoglaló:

Az előadásban ismertetésre kerülnek az önvezető járművekhez kapcsolódó potenciális tesztelési eljárások, az ahhoz használatos eszközök, továbbá ezekkel összesfüggésben bemutatásra kerülnek a ZalaZONE járműipari tesztpályán elvégzett fejlesztések, a kapcsolódó kutatási irányok valamint az ezekhez kapcsolódó hallgatói lehetőségekről (duálisképzés, szakmai gyakorlat, nyári gyakorlat, gyakornoki lehetőségek) is szó lesz.

 
Bosch

Előadás címe: Elektromos hajtásláncok rendszertervezése

Nissan:

Előadás címe: Elektromos járművek karbantartása, és üzemeltetése

Összefoglaló:

Az előadás során betekintést nyerhettek a Nissan elektromos járműves stratégiájába, emeleltt a karbantartással, és üzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseitekre is választ kaphattok. Emeleltt a magyarországon legnépszerűbb elektromos autó a Nissan leaf felépítésével, főbb komponenseivel is megismerkedhettek. Az ST előtti parkolóban egy félbevágott leaf-en tudjátok majd a valóságban is megnézni az adott alkatrészeket, s ha kipróbálnátok milyen egy ilyen autóval közlekedni, 8-16 óra között tesztvezetési lehetőséggel is élhettek.

 

Audi:

Előadások címei: Logisztikai megoldások a járműiparban; Elektro mobilitási fejlesztések

Összefoglaló:

Az előadások során bepillanthattok a legnagyobb magyarországi autógyártó stratégiáiba, műszaki megoldásaiba mind a logisztika, mind az elektromos autók oldaláról.

  

J&J:

Előadás címe: Automatikus utasszámlálási megoldások, automatikus motortéri tűzoltó rendszerek

Összefoglaló:

Az előadás során megismerkedhettek a legelterjedtebb motortéri tűzoltórendszer felépítésével és működésével. Ezen kívül betekintést nyerhettek többféle modern utasszámlálási megoldásba, ennek hardveres valamint szoftveres hátterébe. Az összes bemutatott rendszert a kültéren működés közben is láthatjátok majd.Idén is arra használjuk a parkolót, amire igazán való. A kiállítók:

BGOK:

Vasutasok figyelem! A Baross Gábor oktatási központ jóvoltából kipróbálhatjátok milyen mozdonyt vezetni egy olyan szimulátoron, amelyen a hivatásos mozdonyvezetőket képzik.

D&S:

A D&S egy motorkerékpár szerviz, ők végzik a rendezvény alatt a motorkerékpár átvizsgálásokat. Hoznak ki pár bemutató alkatrészt is, amellett egyetemet végzett szakemberek, akik a gyakorlatban is nagyon jók. Bátran kérdezzetek tőlük.

Honvédség:

Amennyiben érdekel a hadviselés ne hagyd ki a honvédek standját. Többféle hatástalanított fegyvert szedhetsz szét, nézhetsz meg, emellett egy repülőgép szimulátort is kipróbálhatsz.

HSZO:

Hegesztési Szakosztály. A srácok egyébként gépészkaron tevékenykednek, a rendezvényre többfajta technológiát is kihoznak. Amit órán megtanulsz, náluk ki is próbálhatod!

IVU:

Az IVU előadása után az ott bemutatott készülékeket és technológiákat megtekinthetitek és ki is próbálhatjátok.

MAMI:

A Magyar Motorkerékpáros Szakközépiskola a tavalyihoz hasonlóan a mérőkamionját hozza el. A kamionban egy teljesítménymérésre kialakított fékpad található amin az általuk hozott, s az időben regisztrálók motorkerékpárjait fogják mérni. Szakmai kérdéseket feltenni, és füldugót hozni ér!

Magyar Autóklub:

Visszarepülhettek az időben az Autoklub standján, két veterán gépjárművet fognak kiállítani. Emellett kipróbálhatjátok milyen részegen kisautót vezetni – persze egy speciális szemüveg segítségével.

S&T

Az S&T az ipar 4.0 megoldásaiban profi. Ehhez a témához kapcsolódó interkatív gyártástámogató és egyéb érdekes eszközöket próbálhattok ki.

Szigetszer Kft.:

A Szigetszer kft a Szakkollégium szerszám szponzorja. Interaktív játék keretében kipróbálhatjátok az általuk forgalmazott BAHCO örök élettartam garanciás szerszámokat, a leg ügyesebbek pedig különböző szerszámcsomagokat nyerhetnek.

Wartsila:

A Wartsila erőművi, és egyéb nagyteljesítményű gáz és dízelmotorokkal foglalkozik. Pultjuknál megtekinthettek néhány alkatrészt, illetve a mechanikai mérések rejtelmeibe is betekintést nyerhettek.

ZalaZone:

Nincs olyan ember a karon aki ne hallott volna már a tesztpályáról. Az autonóm járművekhez kapcsolódó fejlesztéseik egy érdekes szeletébe nyerhettek betekintést.

Nissan:

A magyarországon eladott elektromos gépjárművek túlnyomó többsége nissan leaf. Ennek több oka is van, bizonyosodj meg róla te is, a rendezvény ideje alatt ingyenes tesztvezetésre lesz lehetőség. Az előadásuk után az ott bemutatott alkatrészeket a való életben is meg lehet nézni egy félbevágott leaf-en.

Műegyetemi Repülőklub:

Érdekes hobbi a vitorlázó repülés, ha érdekel ez a világ, beleülhetsz egy vitorlázó repülőbe valamint egy szimulátoron ki is próbálhatod milyen. Ha megfogott a dolog, és tag szeretnél lenni, a legjobb helyen jársz.

BME Solar Boat Team:

Ha olyan hajót szeretnél, ami sosem fogy ki az üzemanyagból, de szél se kell a hajtásához, akkor őket kell keresned.

Készenléti Rendőrség:

A Késznenléti Rendőrség olyan járműveket hoz, amikkel máshol biztosan nem találkozol. Reméljük, legalábbis.

Katasztrófavédelem:

Reméljük volt gyerekkorodban játék tűzoltóautód. Most jön igazi. Három. 

Porsche Hungária:

Hallottál már az Audi Q3 E-tron ról? Ezen a standon valóságban is megnézheted, sőt a diagnosztikájába, műszaki megoldásaiba is betekinthetsz egy nagyszerű szakember segítségével.

J&J Magyarország Kft.:

Ha közlekes vagy biztos sokat számoltál már utast. Nos, a J&J is sokat számolt, igaz automatizált módon. Az előadásuk után egy demo buszon a technológia mélységébe is betekintést nyerhetsz. A járműmérnök hallgatóknak sem kell csüggedniük ugyanis az előadáson szó lesz a FOGMAKER automata motortéri tűzoltó rendszerekről, amit kis is fogunk próbálni a nap végén. 20 liter gázolaj, 20 liter benzin, valami ki fog gyulladni…

Jungheinrich:

Az anyagmozgatás 21. századi megoldásait megtekinthetitek és ki is próbálhatjátok a Jungheinrich standján. Az előadásukra is érdemes ellátogatni, nagyon érdekes lesz!

VMSZ:

A Balatonon a legnagyobb vízimentéssel foglalkozó egyesület, jelenleg is több száz egyetemista dolgozik velük nyaranta. Ha érdekel milyen egy mentőhajó, mivel szállítják, vagy csak szereted a kékfény villogását, mindenképp látogass el ide is.

Image
Image

Fiók

Bejelentkezés, Regisztráció

©2020 Közlekedésmérnöki Szakkollégium. Minden jog fenntartva. Powered by Helix3. Design by z.